پرسش :

خانمی پس از هفت روز خون دیدن و هفت روز پاکی، مجدداً هفت روز دیگر خون می‌بیند. آیا این شخص می‌تواند اقل طهر را با سه روز از خون دوم که نشانه‌های حیض را دارد، کامل کند و مابقی را با وجود شرایط، حیض قرار دهد؟ در صورتی که هفت روز دوم بدون صفات حیض باشد، حکم چگونه است؟ حکم مسألۀ بالا در مورد شش صورت اقسام حائض (عادت وقتیه و عددیه، وقتیه، عددیه و...) چیست؟


پاسخ :
1. مضطربه و ناسیه و مبتدئه: 
خون‌های باصفت، حیض و بقیه استحاضه است. اگر خون‌های باصفت، بیشتر از ده روز باشد (مثلاً هفت روز اول و پنج روز از خون دوم) به مقدار عادت یکی از خویشاوندان در سن و سال خود را حیض قرار می‌دهد و اگر هیچ یک از آن‌ها عادت مشخصی ندارند یا دسترسی به آن‌ها وجود ندارد شش یا هفت روز را حیض می‌گیرد هر چند مستحب است تا ده روز حیض قرار دهد.
 
2. عددیه: 
اگر بیشتر از ده شبانه‌روز خون صفت‌دار ببیند، از ابتدا به اندازۀ عدد عادت -هر چند با تکمیل از خون دوم- خون‌ها را حیض قرار می‌دهداگر خون‌های دارای صفت از عدد عادتش کمتر باشد از خون‌های بی‌صفت -هر چند از خون دوم- تکمیل می‌کند و حیض قرار می‌دهداگر خون صفت‌دار، بیش از عادت و کمتر از ده باشد همه‌اش حیض خواهد بود. 
 
3. وقتیه: 
اگر یکی از خون‌ها در قدر متیقن وقت عادتش یا شروعش یکی دو روز قبل آن باشد -هر چند بدون صفت- حیض است و خونی که قبل از اتمام اکثر مدت عادتش می‌بیند و به صفت حیض است حیض، و خون‌های دیگر استحاضه است.
 
4. وقتیه عددیه: 
مانند وقتیه است البته اگر قبل از تکمیل عددش خونی بدون صفت حیض هم ببیند حیض قرار می‌دهد.

منبع: zanjani.net